MountainBlanket Tyngdtäcke

MountainBlanket Tyngdtäcke

  • Prisvänliga tyngdtäcken
  • Olika vikt – till både barn och vuxna
  • Motverkar sömnproblem, stress, ångest och ADHD

1.099,- SEK

Vikt

2 kg
4 kg
6 kg
8 kg
10 kg

Påslakan?

Utan påslakan
Med påslakan (+ 349)

MountainBlanket som lugnar sinnet

MountainBlanket är ett prisvänligt tyngdtäcke som kan motverka sömnproblem, stress, och ångest hos barn och vuxna.

MountainBlanket tyngdtäcken är fyllda med små glaskulor som har samma storlek som sandkorn, och det är dessa som ger täckena dess tyngd. När täcket används och din kropp upplever tyngden, kommer trycket från täcket leda till en ökad utsöndring av serotonin och melatonin, och dessutom minska mängden kortisol som utsöndras från det centrala nervsystemet. Detta leder i sin tur till att du blir lugn och avslappnad!

Få hjälp att motverka sömnlöshet och dåligt humör

Täckets vikt får hjärnan att utsöndra melatonin och serotonin, samtidigt som det också minskar kortisolmängden i kroppen. Melatonin är det ämne som talar om för kroppen att det är dags att sova medan serotonin är hjärnans naturliga lyckomedel, och dessa två ämnen är viktiga att ha gott om för att må så bra som möjligt. Kortisol utsöndras däremot av stress och för att må bra är det viktigt att hålla nivån låg. MountainBlankets tyngdtäcken hjälper alltså till på båda fronter!

Tyngdtäcken – erkänt av experter

Experter runt om i världen rekommenderar tyngdtäcken till personer som lider av sömnlöshet, sömnproblem, och utbrändhet eftersom den positiva effekten av tyngdtäcken är vetenskapligt bevisad av internationellt erkänd forskning.

Forskare menar alltså att människor med sömnproblem, ADHD, stress, samt andra psykiska besvär blir hjälpta av att använda tyngdtäcken eftersom trycket från dem utlöser en kemisk reaktion i det centrala nervsystemet som ökar utsöndringen av melatonin och serotonin, medan det hämmar kroppens producering av stresshormonet kortisol.

Tillverkat av högkvalitativa material

Våra tyngdtäcken är testade otaliga gånger för att vi ska kunna erbjuda det bästa till våra kunder. Våra tyngdtäcken är tillverkade av 100% bomull och är fyllda med små antibakteriella glaskulor som behagligt omfamnar kroppen och skapar en fantastisk komfort.

Det medföljande påslakanet är silkeslent och allergivänligt. Det stängs med en dragkedja och går att ta av om det behövs tvättas. Det kan dessutom tvättas om och om igen, utan problem.

Silkesmjukt påslakan (extraköp)

Våra påslakan är silkeslena och allergivänliga. Du kan dra ner blixtlåset på påslakanet och ta av det om det behöver tvättas. Det kan tvättas om och om igen – utan problem.

Påslakanet är speciellt tillverkat för vårt tyngdtäcke och till skillnad från vanliga sängkläder sitter det fast på sex punkter, så även om tyngdtäcket är tungt sitter det ordentligt. Genom att köpa påslakanet tillsammans med täcket får du 50% rabatt. Påslakanet kostar endast 349 kronor när du köper det i kombination och 699 kronor separat.

Storlekar

  • 2 kg: 80 x 110 cm. (Kroppsvikt: 10-30 kg)
  • 4 kg: 100 x 155 cm. (Kroppsvikt: 30-50 kg)
  • 6 kg: 125 x 185 cm. (Kroppsvikt: 50-70 kg)
  • 8 kg: 155 x 205 cm. (Kroppsvikt: 70-90 kg)
  • 10 kg: 155 x 205 cm. (Kroppsvikt: 90-110 kg)