Om oss

MountainBlanket startades med en Google-sökning av en ung kille från Ålborg som kväll efter kväll hade svårt att sova. Under sina efterforskningar, kom han över uttrycket ”tyngdtäcke” och insåg att sådana hade använts ända sedan 2008 för att lindra sömnsvårigheter, sänka stressnivåer, och förbättra humör på naturlig väg med hjälp av redan existerande hormoner i hjärnan.

Som så många andra unga stirrade även den här killen in i sin smartphone och laptopskräm dagarna i ända, helt omedveten om vilken effekt det blå ljuset, som timme efter timme träffade hans ögon, hade på hans välmående och sömn. Han lärde sig då att det blå ljuset försämrar produktionen av melatonin i hjärnan, och när hjärnan utsätts för det under kvällstid förstår helt enkelt inte kroppen när det är dags att sova.

På så sätt skapades idén om MountainBlanket. Efter flertalet försök att skapa det perfekta täcket menar vi nu att vi äntligen har funnit den perfekta produkten. Idag har vi vårt kontor och varulager centralt i Ålborg och härifrån skickar vi dagligen beställningar till våra nöjda kunder. 

Ökat fokus på mental hälsa

Under våra efterforskningar och utvecklingen av vårt tyngdtäcke, fann vi också flera skrämmande tendenser, både lokalt, men också på världsnivå. Enligt World Health Organisation (WHO), lider var fjärde människa av någon form av psykisk ohälsa någon gång under deras liv, och globalt sett så kämpar cirka hälften av befolkningen med sömnbrist eller sömnproblem.

Hos MountainBlanket önskar vi att danskarna, andra skandinaver, och resten av världen ska ha en sund, stabil psykisk hälsa. Vi hoppas att vi bidrar till att samhället kan förbättra den skrämmande statistiken som vi fann när vi påbörjade vår resa, precis som vi hoppas att våra tyngdtäcken bidrar till en positiv livsförändring hos personer med ADHD, sömnproblem, stress, eller ångest och andra liknande psykiska diagnoser.

Företagsupplysningar:

Företag: Tradevision ApS

Adress: Vesterbro 21 E, 1. TH. 9000 Aalborg

Org.nr: 502083-661401